Mail-βόμβα σε μήνυση που υπέβαλε ο Καλογρίτσας: Γνώριζαν για τα 3 εκατ. ευρώ - "Ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί" (Video)

Πως οι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνώριζαν τα πάντα, για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του, τονίζει ο  επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σε μήνυση που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη μήνυση συμπεριλαμβάνεται ένα  mail, με ημερομηνία 27/08/2016, το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία- εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Το επίμαχο mail:

«Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς»

Οι αντιδράσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα», που έχουν να κάνουν με τη διάκριση των εξουσιών και αναρωτήθηκε:

Ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και δημιουργία μηχανισμών ελέγχου των ΜΜΕ; «Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών» επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε την σχετική αναφορά, του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο Video:

“Αναμένουμε από τον κ.Τσίπρα να τοποθετηθεί. Δεν ήξερε τίποτα”;

«Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει το Σαββατοκύριακο, τα οποία προστέθηκαν σε προηγούμενες αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να σιωπά. Περιμένουμε την τοποθέτησή του» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σημείωσε ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν είναι ήδη σε γνώση της Δικαιοσύνης, επομένως, όπως είπε τα πρώτα βήματα θα προέλθουν από εκεί. «Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Όμως προέχει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας. Είναι θέμα όχι δημοσιογραφίας, είναι θέμα δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Για τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια είπε ότι τα ζητήματα χαλάρωσης των μέτρων απασχολούν πολύ την κυβέρνηση και απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε πολύ πιστά τις οδηγείς των ειδικών, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και κυρίως τις αποστάσεις.

Για την υπόθεση παιδεραστίας είπε: «Δεν ξέρω ούτε τι στοιχεία έχει η Δικαιοσύνη, ούτε ποια υπόθεση ερευνά. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό επίπεδο αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως αυτές που αναφέρατε δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι η πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να αποφασιστεί γρήγορα αυτό το πακέτο. «Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα, εν προκειμένω στην επόμενη σύνοδο κορυφής, γιατί κάθε μέρα που περνά κοστίζει. Θυμίζω ότι έχουμε λάβει πολλά δημοσιονομικά μέτρα για να στηρίξουμε την οικονομία, έχουμε λάβει πολλά μέτρα ρευστότητας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχει εισρεύσει στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια για το σκοπό αυτό» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να τεθεί κανενός άλλου είδους μνημονιακή υποχρέωση και ούτε θα τεθεί.

Τέλος σε σχέση με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή είπε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.