Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Γεννηματά, για δημόσιες συναθροίσεις & Συν-εργασία (Video)

Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή κατά την συζήτηση της Παρασκευής στην Ώρα του Πρωθυπουργού, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, αλλά και για την οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του τόνισε: «Αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι. Εσείς κάνετε ό,τι νομίζετε, το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία. Θα ενσωματώσουμε προτάσεις που καταθέτετε.

Είναι άλλο να καταθέτεις προτάσεις και άλλο να κρύβεσαι πίσω από αυτές για να αποφύγεις ευθύνες. Εδώ θα αποφασίσουμε με ποιους συντασσόμαστε. Τα δικαιώματα εργαζόμενων και μειοψηφιών είναι απόλυτα κατοχυρωμένα. Εμείς αναφερόμαστε στην οριοθέτησή τους. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κανένα πλαίσιο για την οργάνωση των διαδηλώσεων.

Σε όλους αυτούς που λένε όχι και δεν συζητούν τίποτα και θέλουν ανα πάσα στιγμή 50 άτομα να κλείνουν τους δρόμους – δεν μιλάμε για τις μεγάλες διαδηλώσεις – αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι».

Σχολιάζοντας το γενικότερο ύφος της Φώφης Γεννηματά στις σημερινές της τοποθετήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε απέναντι στην παράταξή μας αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά.

  Δείτε τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στο Video:

Φώφη Γεννηματά: «Δεν αφήνετε άνθρωπο να αγιάσει»

Όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε περιόδους που λόγω ανάγκης συγκυβερνήσαμε. Εσείς στο υπουργείο Άμυνας εμποδίσατε την μεταρρυθμιστική ατζέντα και την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας. Σας αντιμετώπισα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα που σας αξίζει. Το να ανεβάζεται τα ντεσιμπέλ δεν σας κάνει πιο αξιόπιστους. Η αναφορά μου σε μαγκάλια δεν ήταν προς εσάς. Ήταν προς άλλους και ελπίζω να μην καταλήξατε και εσείς σαν τους άλλους».

Απαντώντας στην κριτική για το πρόγραμμα Συν-Εργασία ότι ο εργαζόμενους θα χάσει 20% ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θα χάσει το 8% για να δουλέψει το μισό χρόνο. Αυτό που κάνουμε είναι να επιμεριστούμε το βάρος. Πρώτη ευθύνη το κράτος, μετά ο επιχειρηματίας και τελευταίος ο εργαζόμενος. Αν νομίζεται ότι με μαγικό ραβδί θα κρατήσουμε όλα τα εισοδήματα τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη».

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε τη δευτερολογία της απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην δική του πρωτολογία λέγοντας με νόημα: «Δεν αφήνετε άνθρωπο να αγιάσει.

Είπαμε να κάνουμε μία πολιτισμένη συζήτηση, αλλά όταν σας ακούω να μου κάνετε κριτική για «αντιπολίτευση με μαγκάλια και συσσίτια», δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο κ. Μητσοτάκη. Γιατί, εσείς ξεκινήσατε το αντιμνημόνιο. Σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στα «Ζάππεια». Τα δικά σας στελέχη ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Κάποτε, σ’ αυτή την αίθουσα πρέπει να λέγονται αλήθειες για την ιστορία και πώς φτάσαμε ως εδώ».

Για το πρόγραμμα Συν-Εργασία

Μιλώντας για το πρόγραμμα Συν-Εργασία και τις αναφορές Μητσοτάκη στην σοσιαλδημοκρατία η κυρία Γεννηματά χαρακτηριστικά είπε: «Έρχεστε κ. πρωθυπουργέ και μου λέτε για το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας και μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας;

Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μόνο ο κ. Τσίπρας. Πολλοί τη ζηλεύουν τώρα που φαίνεται ότι είναι μοναδική πολιτική που δίνει λύσεις. Η πραγματική σοσιαλδημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, παρουσίασε ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους σύμβασης των εργαζομένων», κατέληξε απαντώντας  η κ. Γεννηματά.