Χρυσοχοΐδης: Τέτοιο παρακράτος δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολιτευτική περίοδο

Aναφερόμενος τόσο στην έκθεση της ΕΥΠ όσο και στα διαδραματιζόμενα στην υπόθεση Novartis, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήδη υπάρχουν προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται. Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε. Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις».

Διαμήνυσε μάλιστα ότι: «αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά». «Είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη δημοκρατία».

Αναφορικά με την αστυνομική παρουσία στον Έβρο και τις τουρκικές προκλήσεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει σχέδιο ώστε να μην επιτραπεί η μαζική, παράνομη εισδοχή μεταναστευτικών πληθυσμών».

«Βάζουμε φραγμό στην εκμετάλλευση των δυστυχισμένων από την Τουρκία. Τον Μάρτιο τους εξαθλίωνε και τους έσπρωχνε στα σύνορα. Εργαζόμαστε με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη. Δεν θα της περάσει και δεν θα περάσουν».

Κάνοντας, παράλληλα, ειδική μνεία στις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, επεσήμανε ότι «η κατάργηση πολλαπλών αβάτων ήταν υπόσχεση και προτεραιότητα».

«Άβατο ήταν στα πανεπιστήμια, άβατο ήταν σε γειτονιές όπως τα Εξάρχεια, άβατο ήταν εγκληματικές και παραβατικές περιοχές που έσφιγγαν την Αθήνα. Λοιπόν, πολύ ήρεμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς, σας λέω πως αυτά τα άβατα παραβατικότητας δεν υπάρχουν πια» κατέληξε.

«Ούτε στην ΑΣΟΕΕ, ούτε στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη, ούτε στα Εξάρχεια, ούτε κάτω από την Πατησίων, ούτε στη Δυτική Αθήνα. Δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν. Γιατί οι πολίτες, οι γειτονιές, η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τα χρειάζονται. Ήταν αποστήματα κακοδιοίκησης, υπερβολών και φανατισμών. Η Αστυνομία περιπολεί κανονικά στα Εξάρχεια, οι δρόμοι δεν βρωμάνε και τα σκουπίδια μαζεύονται όπως σε κάθε γειτονιά της πόλης. Οι μισοί ναρκέμποροι είναι ήδη κρατούμενοι. Δεν έχουμε τελειώσει σε όλα. Κάθε μέρα προχωράμε» ανέφερε επιπρόσθετα ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Προτεινόμενα για εσάς