Δύο νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση

Δύο νέες δημοσκοπήσεις, η μία για την τηλεόραση του Οpen και η άλλη για την τηλεόραση “Βεργίνα”, δίνουν ισχυρό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, συνεχίζοντας τις πρωτιές που έχουν δείξει οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα με συνεχόμενο “double score” Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα ΤV, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται στο 37% για τη ΝΔ και στο 21,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, τα ευρήματα στη πρόθεση ψήφου στις δύο δημοσκοπήσεις, διαμορφώνονται ως εξής:

-Δημοσκόπηση Interview για τη Βεργίνα ΤV

Στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.

-Δημοσκόπηση Alco για Open TV

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV,  η ΝΔ κατακτά 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το ΚΙΝΑΛ 5,9%, το ΚΚΕ 4,9%, η Ελληνική Λύση 3,4% και το ΜέΡΑ 25 στο 2,4%.

Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

Εισροές από ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό υψηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιουλίου, λόγω υψηλής συσπείρωσης αλλά και γιατί υποδέχεται ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα, 1 στους 10 ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει πως μετακινείται προς την Νέα Δημοκρατία. Εισροές εμφανίζει η ΝΔ και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 48% στην δημοσκόπηση της Alco, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει αντίστοιχα 23%. Το 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Διαβάστε τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις στo PolitisOnline:

Δημοσκόπηση PULSE: Προβάδισμα 19,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 6 στους 10 θέλουν ανασχηματισμό και… διακοπές

Συνεχίζει να “σαρώνει” ο Μητσοτάκης με νέο “double score” σε δημοσκόπηση – κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 19,4% από τη Ν.Δ.