Εντατικοποίηση μέτρων & ελέγχων, μετά τα νέα κρούσματα, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Εντατικοποίηση των ελέγχων και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου αυτό χρειαστεί, αποφασίστηκε μετά από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους κυρίους Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κικίλια, μεταξύ άλλων.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα, όπου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Καμπανάκι και από τον ΠΟΥ: Επιδεινώνεται παγκοσμίως η Πανδημία

Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την αναχαίτιση του νέου κορoναϊού SARS-CoV-2, σημειώνοντας, πως  η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως και ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην κεντρική Αμερική.

Ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, είπε ότι είναι αναγκαίο τώρα να επικεντρωθούν οι χώρες στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος της ασθένειας που έχει μολύνει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 400.000 από αυτούς.

«Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την αρχή της πανδημίας και δεν είναι τώρα η ώρα, για οποιαδήποτε χώρα, να τραβήξει το πόδι της από το πετάλι», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οργάνωση του συστήματος Υγείας

Κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στην έκτακτη  ευρεία σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και φυσικά, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.