Οι διαδικτυακές συστάσεις Χαρδαλιά για την "έξοδο" του Αγίου Πνεύματος: Στόχος η μέγιστη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών

Με ανάρτησή του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εφιστά την προσοχή στους εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος μέσω συστάσεων, σημειώνοντας την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους.

Η “έξοδος” του Αγίου Πνεύματος αποτελεί την πρώτη μετά την καραντίνα έξοδο προς τα χωριά, νησιά και λοιπά μέρη της επικράτειας, και ο Υφυπουργός προέβη για άλλη μία φορά σε προειδοποιήσεις για την προστασία των ντόπιων και γενικότερα την συλλογική προστασία του πληθυσμού, ούτως ώστε να “περιφρουρηθεί η μέχρι σήμερα προσπάθεια”.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως εξής:

“Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας.

Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός.

Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά!

Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα… ??”

Aυξημένη η κίνηση στα διόδια

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, είναι κατά διαστήματα αυξημένη σήμερα, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Στις εθνικές οδούς Αθηνών–Κορίνθου και Αθηνών–Λαμίας, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά και δεν έχει προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα, τόσο για την έξοδο, των εκδρομέων όσο και για την επιστροφή τους.