Δημοσκόπηση PULSE: Προβάδισμα 19,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 6 στους 10 θέλουν ανασχηματισμό και... διακοπές

Προβάδισμα 19,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία.

Διαφορά 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 42,5% έναντι 23% του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ψαλίδα 19,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ

Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη κατά μια μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Μαΐου, γεγονός το οποίο οφείλεται σε αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ από 22% σε 23%.

Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, στο όριο του 3% το ΜέΡΑ25

Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 που βρίσκεται στο όριο του 3%.

Προβάδισμα 26 μονάδων για τον Κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Εμφατικό προβάδισμα και για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με προβάδισμα 26 μονάδων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Τα ακριβή ποσοστά για τον Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα είναι 50% έναντι 24%, ενώ το 21% απαντάει “κανένας από τους δύο”.

Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες επιθυμούν ανασχηματισμό

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί από τα ευρήματα, είναι το ότι το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει ανασχηματισμό (διορθωτικές κινήσεις).Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνουν τη στάση της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού το 75% των πολιτών, ενώ 19% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

8 στους 10 έχουν θετική άποψη για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση του Σωτήρη Τσιόδρα, οι θετικές γνώμες είναι στο 79% και μόλις στο 16% οι αρνητικές.

Φόβοι από την χαλάρωση των μέτρων

Το 44% ανησυχεί για τον κορωνοϊό από την χαλάρωση των μέτρων, το 27% ανησυχεί μέτρια και 20% δηλώνει λίγη ανησυχία.

Θετική κατεύθυνση για τα μέτρα

Τέλος, το 54% θεωρεί ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης κινούνται στην θετική κατεύθυνση ενώ το 37% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

Διακοπές

Τέλος, το 64% δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το καλοκαίρι, σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, ενώ το 28% απαντά πως δεν θα έκανε διακοπές.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.