«Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», διαμηνύει το ΥΠΕΞ, στην Τουρκία

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία μετά τη νέα προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα για βαναυσότητα, κάνοντά της μάλιστα υποδείξεις και μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαμηνύει στην Τουρκία πως δεν είναι σε θέση να της κάνει μαθήματα και κυρίως πως η Αθήνα δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας.

«Δεν δικαιούστε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αθήνα καταλογίζοντας στην Άγκυρα «πρωτοφανή κυνισμό» για «να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ: 

“Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας”.

Η νέα πρόκληση

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Χαμί Άκσοϊ  προκάλεσε εκ νέου λέγοντας, πως «αντί της πολιτικής του διαλόγου, η Ελλάδα προτιμάει την ένταση, την παραπλάνηση του κοινού με στόχο την εσωτερική πολιτική και λειτουργεί με την λογική ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

Νέα δήλωση, ανόητης προπαγάνδας, από τον Ακσόι: Επίθεση σε ...

Και συνέχισε: «Είναι ντροπή να αποκαλούν “βάρβαρη” την Τουρκία όσοι στα σύνορα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου συμπεριφέρθηκαν ασυνείδητα σε αθώους ανθρώπους»

Ο Χαμί Άκσοϊ επιτιθέμενος εναντίον της Ελλάδας, τόνισε πως «το ελληνικό κράτος πρώτα απ’ όλα πρέπει να απαλλαγεί από τη “βαρβαρότητά” του. Πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην βασανίζει , να μην κακομεταχειρίζεται  και να μην επαναπροωθεί»

Η θρασύτατη  δήλωση του,  καταλήγει αναφέροντας μάλιστα πως «όσοι ισχυρίζονται ότι είναι το “λίκνο του πολιτισμού”, πρέπει να μάθουν να σέβονται και εκείνους, που δεν έχουν τη δική τους γλώσσα και θρησκεία».