Σκουρλέτης: «Ενώνουμε τις φωνές μας για να ζήσει & να σπουδάσει ο Βασίλης Δημάκης»

Στον «αγώνα ζωής», που δίνει ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, απεργός πείνας και δίψας, για να μορφωθεί και στην ανάγκη άμεσης στήριξης του αιτήματός του, να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλού, ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του, αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA.

«Εδώ έχουμε ένα αναφαίρετο, κατοχυρωμένο δικαίωμα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, εκτίει την ποινή του και κατόρθωσε, μέσα από τις φυλακές, να δώσει εξετάσεις και να περάσει στο πανεπιστήμιο», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι του δίνεται αυτή η δυνατότητα, να παρακολουθήσει, όμως «τώρα, για ακατανόητους λόγους, η Πολιτεία θέλει να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα».

«Αυτή η εκδικητική αντίληψη, δεν έχει σχέση με σωφρονισμό»

«Αυτήν την εκδικητική αντίληψη, η οποία δεν έχει σχέση με σωφρονισμό, πρέπει να τη βάλουμε στην άκρη», τόνισε. «Άμεσα να ενώσουμε τις φωνές μας για να ζήσει και να μορφωθεί ο Βασίλης Δημάκης», συμπλήρωσε.

Θυμίζουμε, ότι ο Βασίλης Δημάκης, τελείωσε με άριστα το νυχτερινό σχολείο και μπήκε δεύτερος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Διεκδικώντας την μεταγωγή του, πίσω στις Φυλακές Κορυδαλού, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του, πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας και η κατάσταση της υγείας του, έχει επιδεινωθεί, τόσο, ώστε πλέον η ζωή του, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Χθες έγινε συγκέντρωση υποστήριξης του αιτήματός του, από πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε στον σταθμό μετρό της Κατεχάκη και πραγματοποίηση πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης εκφράζουν προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης και πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας, μέσω των social media.

 Η ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα:

Για το «Μένουμε Όρθιοι»

Επίσης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι στόχος του επικαιροποιημένου «Μένουμε Όρθιοι» είναι η διάσωση όσο γίνεται περισσότερων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, με μία εμπροσθοβαρή λογική και σχολίασε: «Είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση δεν καταθέτει κάποιους γενικούς άξονες πολιτικής αλλά συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, κοστολογημένη και με τις αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, ότι η μείωση των μισθών κατά 20% είναι επιλογή λιτότητας από την κυβέρνηση, για να υπογραμμίσει ότι συγκρούονται δύο λογικές: Μία της κυβέρνησης, που «αντιμετωπίζει την ύφεση ως μια εκδοχή αναδιάρθρωσης, για να βγουν εκτός αγοράς οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Η άλλη, η δική μας, αναφέρεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, λέει “όχι, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας”».

Κλείνοντας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως το ζήτημα του τρόπου εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ έχει απαντηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και δεν αφορά την ατζέντα αυτής της περιόδου, για να τονίσει: «Βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου όλα τα κόμματα έχουν ως προτεραιότητα να απαντήσουν στα ζωτικά προβλήματα της χώρας και του λαού μας».