Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός: Η αυτοψία στα ΚΤΕΛ & οι συναντήσεις στο νέο κτίριο της ΠΚΜ (Videos)

Συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών της πόλης, έχει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε πριν από λίγο την περιοδεία του, με πρώτη στάση στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο.

Θεσσαλονίκη: Ο Μητσοτάκης μπήκε σε ΚΤΕΛ - Τι συζήτησε με τους ...

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό παρίστανται, επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος και γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ, Ιωάννης Ρετζεπέρης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Γιάννης Λάμπρου,  ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Γιώργος Ηλιάδης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Μητσοτάκης, μόλις έφτασε στον σταθμό κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80, (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα).

Ευδιάθετος και χαμογελαστός, χαιρέτησε τον οδηγό και δήλωσε ενθουσιασμένος με τα νέα λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Επίσης ο κ. Τσόλης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Μαρίκα Μητσοτάκη σε μια κοινωνική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

Ο κ. Τσόλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως οι πληρότητες στις νέες γραμμές αστικής συγκοινωνίας που ανέλαβε η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ ανέρχεται στο 60-70% και ότι ήδη έγιναν 400 προσλήψεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσόλης αυτή τη στιγμή, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Συκεών διαθέτουν συνολικά 150 λεωφορεία για την πραγματοποίηση δρομολογίων σε 31 γραμμές και εκτελούν πλέον το 1/3 του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ.

 Δείτε το Video:

Στο νέο κτίριο της Περιφέρειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά επισκέφθηκε το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου τον υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

 

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας»

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο νέο κτίριο της ΠΚΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο, φωτ.)

Ο πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του,  χαιρέτισε μάλιστα τον κ. Τζιτζικώστα με το καθιερωμένο πλέον λόγω κορωνοϊού χτύπημα στον αγκώνα, ενώ ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε και στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, την οποία μάλιστα επαίνεσε για τις στιλιστικές επιλογές της σχολιάζοντας, «εμείς είμαστε πολύ πίσω ενδυματολογικά».

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης - Πρώτες στάσεις στον σταθμό ΚΤΕΛ και ...

 Δείτε το Video: