Αλ. Τσίπρας στην ΠτΔ: «Οι επιπτώσεις της κρίσης, θα διευρύνουν τις ανισότητες» (Video)

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, στην οικονομία και την κοινωνία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την υπεύθυνη στάση των Ελλήνων πολιτών, όσο και της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της κρίσης κατά τους τρεις προηγούμενους δύσκολους, όπως τόνισε μήνες και υπογράμμισε πως πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια καινούργια πρόκληση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η κα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε, επίσης, στις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό και ειδικότερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που υπέστησαν μεγάλο βάρος.

Ακολούθως, τόνισε, ότι κατανοεί τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης και σημείωσε, ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητά της, ότι θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία, γιατί ο στόχος είναι κοινός, και αφορά στην προκοπή και ευημερία των Ελλήνων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων για να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση με τις λιγότερο δυνατές απώλειες, για το κοινωνικό σύνολο.

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν μήνυμα υπευθυνότητας και διάθεσης για συνεργασία, γιατί ο στόχος είναι κοινός, και αφορά στην προκοπή και ευημερία των Ελλήνων και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως ανέφερε κατά την πρώτη επίσημη  συνάντησή της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Δείτε το Video:

 

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τους φόβους του για τη διαμόρφωση ενός πολύ σύνθετου περιβάλλοντος στις εργασιακές σχέσεις και στις ατομικές ελευθερίες και πρόσθεσε, ότι τα προβλήματα στην οικονομία, θα είναι μεγαλύτερα, από αυτά που έχουν υπολογιστεί, γιατί η ύφεση θα είναι βαθιά.

Χαρακτήρισε επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ανεπαρκή και καθυστερημένα, ενώ αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις επισήμανε πως φοβάται, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών, ενώ τόνισε πως  πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονεκτήματα που έχουμε, όπως η παρακαταθήκη της ρευστότητας, από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε επίσης, ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν θα είναι συμμετρικές τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά θα διευρυνθούν οι ανισότητες και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη χώρα μας, καθώς βγαίνει και από μια δύσκολη οικονομική κρίση.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, ότι προσβλέπει σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της, αν και τόνισε ότι γνωρίζει, πως ο  ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας.

Σημείωσε ωστόσο, πως και μόνον η ανάδειξη καίριων προβληματισμών, με στόχευση την εξομάλυνση των προβλημάτων των ανισοτήτων είναι ζήτημα πολύ κρίσιμο και επομένως προσβλέπουμε σε μια τέτοια παρουσία, κατά την διάρκεια της θητείας σας, όπως επισήμανε ολοκληρώνοντας.