Την ανάγκη πανευρωπαϊκού συντονισμού σε οικονομία & τουρισμό, επισημαίνει η ΠτΔ

Την ανάγκη συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τον τουρισμό, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε νωρίτερα την Τρίτη, με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Αυστριακό ομόλογό της για τη χθεσινή 75η επέτειο της ανακήρυξης της 2ης Αυστριακής Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για την άμεση στήριξη της χώρας του στην πρόσφατη προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στον Έβρο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού σύγχρονες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αυστρίας αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία, γεγονός που συνετέλεσε στο να περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωσή της και έδωσε έμφαση στην επόμενη ημέρα και στην άρση των περιοριστικών μέτρων που θα οδηγήσουν, με προσοχή και σύνεση, στην επιστροφή στην ομαλότητα.

Εξέφρασε ωστόσο κλείνοντας και ο ίδιος  την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.