Τσίπρας: «Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο 2012»

Τα μέτρα της κυβέρνησης μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο 2012 δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγορεί το μέγαρο Μαξίμου ότι υλοποιεί τις πολιτικές που αξιώνει ο ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία και ιδίως στην αγορά εργασίας δεν είναι αποτέλεσμα ιδεοληψίας ή ανικανότητας αλλά προϊόν σχεδιασμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, βασικός εκφραστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο ΣΕΒ που βλέπει την κρίση ως «ευκαιρία». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση υλοποιεί αυτό το σχεδιασμό.

«Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια πίσω στο 2012. Και αυτό δεν είναι θέμα ιδεοληψίας ή ανικανότητας. Είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, από αυτούς που βλέπουν τη κρίση ως ευκαιρία μίας νέας μεγάλης αναδιάρθρωσης της οικονομίας στα μέτρα τους.

Βασικός εκφραστής τους είναι ο ΣΕΒ, ο οποίος με ισχυρή πρόσβαση πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή το σχεδιασμό του, τον οποίον εξάλλου πρόσφατα εξέθεσε δημόσια». αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsbomb.gr.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα μας βρουν απέναντι».

Για τα ΚΕΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υπόθεση των ΚΕΚ και της κριτικής που έχει ασκηθεί στην κυβέρνηση τονίζει πως «φυσικά και τα ΚΕΚ λειτουργούσαν και επί των ημερών μας. Δεν διανοηθήκαμε όμως ποτέ εμείς να στερήσουμε εκατομμύρια ευρώ από τους επιστήμονες, για να τα τσεπώσουν οι ιδιοκτήτες κάποιων ΚΕΚ, εν ονόματι μιας δήθεν επιμόρφωσης»

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα κάνει λόγο για φιάσκο και σημειώνει πως «μου είναι αδιανόητο ότι μετά από αυτό το φιάσκο, ο κ. Βρούτσης παραμένει υπουργός και μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο στους επιστήμονες, ότι αυτοί ευθύνονται».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζει πως: «μέσα στην κρίση η κυβέρνηση λέει στους δικηγόρους, στους μηχανικούς, στους επιστήμονες ότι δεν χρειάζονται οικονομική στήριξη, απλά είναι αγράμματοι και τεχνολογικά αναλφάβητοι. Και από τα 1070 ευρώ που προορίζονται για κάθε επιστήμονα με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, η κυβέρνηση επιλέγει να του δώσει μόνο τα 600 και αυτά μέσω τηλεκατάρτισης για να μαθαίνει να ανοίγει τον υπολογιστή του και να κάνει restart. Και τα υπόλοιπα 470 σε κάποια Κέντρα Κατάρτισης, προκειμένου να κάνουν εικονικά μαθήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια ευκαιρία να πάρει πίσω αυτό το αίσχος, να στηρίξει με τα χρήματα αυτά τους επιστήμονες και να σταματήσει να κρύβεται» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ με καθεστωτική σχεδόν αντίδραση τον βοηθάνε να κρύβεται, αφού τα περισσότερα δελτία ειδήσεων, η κάποια εκπομπή από αυτές τις πολύωρες που γίνονται τις μέρες της πανδημίας, δεν έχει αναδείξει αυτό το αδιανόητο σκάνδαλο, τη στιγμή μάλιστα που βοά όλο το διαδίκτυο. Αλλά ακόμη και αυτό τελικά σε κακό θα τους βγει», αναφέρει.