Δημοσκόπηση Marc: Με 94,6%, δημοφιλέστερος Έλληνας ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ακόμα μια δημοσκόπηση διεξήχθη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω δημοσκόπησης, τα οποία προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, που τον οποίο θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε ποσοστό 63,1% σε αντίθεση με το 19,1% που θεωρούν κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Τι θα ψήφιζαν όμως οι πολίτες αν έπρεπε να πάνε στις κάλπες αύριο το πρωί; Το 43,6% θα στήριζε τη Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται πως η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 23,3%.

Οι πολίτες στηρίζουν τα μέτρα περιορισμού

Το 80,4% απαντά πως τα μέτρα περιορισμού διασποράς της επιδημίας, ήταν αναγκαία, το 10,5% πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα και το 8,7% πως είναι υπερβολικά.

Το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έλαβε η κυβέρνηση, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά, και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 43,8% τις θεωρεί μη ρεαλιστικές, το 26,9% απαντά πως δεν τις έχει ακούσει, το 20,7% απαντά πως είναι ρεαλιστικές, και το 6,7% απαντά πως δεν μπορεί να κρίνει τα μέτρα.

Μάλιστα, το 51% απαντά πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 25,5% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια και το 9,9% καλύτερα.

Στα ύψη η δημοτικότητα του Σωτήρη Τσιόδρα

Στα ύψη η δημοτικότητα του Σ. Τσιόδρα με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 94,6%, ενώ οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν μόλις το 3,7%

Υψηλή είναι η δημοτικότητα και του Νίκου Χαρδαλιά με 84,3% των θετικών απόψεων ενώ οι αρνητικές γνώμες φτάνουν μόλις το 12,2%.

Το 66,7% απαντά πως παρακολουθεί καθημερινά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, το 12,2% παρακολουθεί τέσσερις με πέντε ημέρες, το 10,3% δύο με τρεις ημέρες, σπανιότερα λέει το 4,5%.

Τι σχεδιάζουν να κάνουν το Πάσχα

Ως προς το τι θα κάνουν οι πολίτες το Πάσχα, το 91,6% απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι, το 6% θα μείνει σπίτι με συγγενείς, το 1,2% θα κάνει επίσκεψη σε συγγενείς, το 0,5% απαντά πως θα συναντήσει φίλους και το 0,9% δηλώνει πώς… θα πάει στο εξοχικό του παρά τις απαγορεύσεις.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του και το 3% δηλώνει πως σκοπεύει να αψηφήσει τις απαγορεύσεις και να πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση.

Οι συνέπειες του εγκλεισμού

Το 36,8% απαντά πως με την καραντίνα ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες, το 46,6% απαντά πως δεν άλλαξε η ζωή του, το 8,5% απαντά πως έχει περισσότερες εντάσεις, ενώ το 8,1% απαντά πως μένει μόνο του άρα δεν επηρεάζεται κάπως.

Τι φοβούνται περισσότερο

Το 68,3% απαντά πως φοβάται περισσότερο για την υγεία του, το 12,7% για το εισόδημά του και το 18,4% και για τα δύο.