Στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται εκλογές το φθινόπωρο και αγριεύουν

της Αγγελικής Σπανού

Στα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το προχθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού μεταφράστηκε ως προαναγγελία εκλογών το φθινόπωρο. Και μάλιστα η εκτίμηση αυτή εκφράστηκε ως βεβαιότητα, όχι ως περιγραφή μίας από τις πιθανότητες. Είναι μια εικόνα που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως πχ ο βουλευτής Γ.Τσίπρας στο Action 24) το λένε ευθέως. Θεωρούν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδιο προσφυγής στις κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ πολιτικά την ενίσχυση της αποδοχής της από την κοινή γνώμη μέσα στην υγειονομική κρίση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς φοβούνται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί δεν είναι έτοιμοι ούτε οργανωτικά ούτε πολιτικά για νέα αναμέτρηση με την ΝΔ, και δεν ησυχάζουν με τις διαβεβαιώσεις που δίνονται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι δεν σκέφτεται ένα τέτοιο σενάριο. Η μεγάλη τους αγωνία είναι πώς θα ενισχυθεί η επικοινωνιακή δυναμική τους.

Ήδη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ ζητώντας την παρέμβασή του για την τήρηση των κανόνων πλουραλισμού που η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι παραβιάζονται. Και ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει την επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα προβολής των θέσεών του.

Απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σκλήρυνση της κριτικής τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τους εγκαλούν ότι δεν παίρνουν εμπροσθοβαρή μέτρα, ότι δεν αγγίζουν το “μαξιλάρι” που βρήκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για να προσφέρουν ανακούφιση στον κόσμο της εργασίας, ότι ενθαρρύνουν την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ότι δεν διεκδικούν στο πλαίσιο της ΕΕ ό,τι θα έπρεπε να αναλογεί στη χώρα μας από πλευράς οικονομικής στήριξης.

Το νέο σποτ που κυκλοφόρησε για το πρόγραμμα “Μένουμε ορθιοι” το απόλαυσαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάσσεται στους νέους τρόπους επικοινωνίας που προσπαθούν να καθιερώσουν δίνοντας έμφαση στο διαδίκτυο. Η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη που πρωταγωνιστεί (και πάλι) έχει μόνο θαυμαστές στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και επενδύουν σε αυτήν περισσότερα απ όσα ίσως η ίδια φαντάζεται.

Πηγή: economico.gr