Τηλεδιάσκεψη Κικίλια - Πάιατ: Εύσημα του αμερικανού πρέσβη στην κυβέρνηση για την έγκαιρη λήψη μέτρων

«Λάβαμε νωρίς τα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δικαιώνουν. Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ισχυρά εθνικά συστήματα υγείας, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να δέχονται τεράστια πίεση», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews και στην εκπομπή «Good Morning Europe», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υποδειγματικός».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πάνω από 60%, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να αυξήσει κατά πολύ τις αναγκαίες ποσότητες Μέσων Ατομικής Προστασίας για τα νοσοκομεία, ώστε να εφοδιαστούν όλοι οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, σε συνθήκες ενός ιδιότυπου «παγκοσμίου πολέμου».

«Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά το κάναμε, στέλνοντας ειδικά ναυλωμένες πτήσεις στην Κίνα, για να μεταφέρουν τις αναγκαίες ποσότητες στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα πάνω στο ζήτημα αυτό» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Την ίδια στιγμή έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 επαγγελματίες υγείας, είμαστε έτοιμοι να προσλάβουμε άλλους 2.000, υπερβαίνοντας τους 4.000 που θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφορικά με τη διαχείριση στις δομές προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια διπλή κρίση, τόσο στον Έβρο με την πίεση που δέχεται στα σύνορά της, όσο και απέναντι στον κορονοϊό. Σε όλα τα camps που υπάρχουν μετανάστες, τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προστατεύοντας την Δημόσια Υγεία».

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και το υπ.Υγείας, για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, συνεχάρη ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τη μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης του νέου κορονωϊού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της χώρας.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους σε όλα τα θέματα και ειδικότερα, στο επίπεδο της έρευνας και της τεχνολογίας.