Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Δείτε την τελετή παράδοσης - παραλαβής

Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής το Προεδρικό Μέγαρο, οπού υποδέχθηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή στο Μέγαρο της Βουλής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κων. Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές. Ως είθισται, κόκκινοι τάπητες στρώθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου ωστόσο τις παραδοσιακές χειραψίες αντικατέστησαν οι “επινεύσεις”, όπως απαιτεί η περίσταση.

Την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, προεδρεύοντος του α’ αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη παρακολούθησαν περί τους 120 εκπροσώπους πολιτικών, διπλωματικών και άλλων αρχών, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί, 13 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, περί τους 35 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των παρισταμένων, μεσολαβούσε τουλάχιστον ένα κενό κάθισμα, για λόγους προφύλαξης.