Επί ποδός στον Έβρο εν αναμονή βραδινού «ντου» από πρόσφυγες και μετανάστες

Τουρκία στήνει έναν καινούριο καταυλισμό στο έδαφός της για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους οποίους μεταφέρει με λεωφορεία από την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, το βράδυ της Τρίτης οι τουρκικές αρχές άδειασαν έναν άτυπο καταυλισμό που είχε στηθεί στο χωριό Δοϊράνη και τους μετέφεραν στον νέο.

Δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες  μετέφεραν οι τούρκοι με λεωφορεία στον νέο καταυλισμό που στήθηκε στη Ανδριανούπολη δίπλα στον ποταμό Έβρο, εκεί από όπου μπορούν να διαφύγουν ακόμη και μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα. Μάλιστα,  όπως είπε η  Μαρία Ζαχαράκη, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open TV  πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία πως το βράδυ της Τετάρτης σχεδιάζεται μαζική φυγή προσφύγων και μεταναστών μέσω του Έβρου, προς την Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, κανείς από τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορεί να επιστρέψει στην Αδριανούπολη, αφού οι τουρκικές αρχές τους διώχνουν όλους και όσοι επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα μεταφέρονται σε αυτόν τον νέο καταυλισμό. Την ίδια ώρα, παραμένει ο εκβιασμός Ερνογάν: η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει.