Μαθήματα δημοκρατίας και εξοργιστικά fake news, από τον Ερντογάν - «Η Ελλάδα πνίγει πρόσφυγες στη θάλασσα»

Το τραγελαφικό γεγονός, να γίνονται μαθήματα Δημοκρατίας από τον Ερντογάν, ζεί για άλλη μία φορά Ελλάδα και Ευρώπη.

Αντί να απολογηθεί για το ότι χρησιμοποιεί ως «πιόνια» χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να εκβιάσει την Ευρώπη μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με το Συριακο, ο Σουλτάνος δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματός του έκανε λόγο για «τα βήματα του φασισμού που ακούγονται όλο και πιο δυνατά, κάθε ημέρα που περνάει» ενώ έσπευσε να …υπενθυμίσει  πως «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή». Ο τούρκος πρόεδρος, παράλληλα επιμένει στα εξοργιστικά  fake news επαναλαμβάνοντας τους αναληθείς ισχυρισμούς που διαψεύστηκαν με έμφαση από την κυβέρνηση πριν από μερικά 24ωρα ότι οι Έλληνες σκοτώνουν μετανάστες,

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να σταματήσουν μετανάστες, από το να τους πνίγουν στη θάλασσα μέχρι να τους πυροβολούν, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ίδια ανάγκη κάποιος να του δείξει έλεος» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah.

Θυμήθηκε τους Έλληνες πρόσφυγες στην Συρία

Σε μια θεατρική κίνηση, μάλιστα, ο Ερντογάν έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – Ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε  ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια» είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους Ευρωπαίους είπε «αν θέλουν οι ευρωπαϊκές χώρες να επιλύσουν την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τη Συρία».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μετά την επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου κατά Τούρκων στρατιωτών βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Διεθνές Δίκαιο.

 

Προτεινόμενα για εσάς