Έφτασε στον Έβρο ο Μητσοτάκης - Θα υποδεχτεί τους μισούς ηγέτες της ΕΕ

Σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε στον Έβρο και περιμένει να  υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι,

Ο πρωθυπουργός πριν συναντηθεί με τους μισούς ηγέτες της ΕΕ στα σύνορα της Ελλάδας θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρρες και τους Κήπους του Έβρου.

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των «4» σε ελικόπτερο με το οποίο θα πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα ενώ θα ενημερωθούν για την έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Αργότερα θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο συμβολισμός και μόνον την παρουσίας των επικεφαλής των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών στο πλευρά του πρωθυπουργού – από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και εκπροσώπους της Κροατικής προεδρίας στην ΕΕ – είναι εξαιρετικά υψηλός. Το Μαξίμου, ωστόσο, αναμένει να είναι και ουσιαστικός.

Να μην περιοριστεί, δηλαδή, στη λεκτική καταδίκη της Τουρκίας ως προς την επιθετική και προβοκατόρικη τακτική που ακολουθεί, αλλά να στηρίξει εμπράκτως και τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση – πάντοτε με γνώμονα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ενεργοποίηση του άρθρου 78, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ.