Μεταναστευτικό-Προσφυγικό: «Άλλη» εικόνα στα βουλγαρικά σύνορα

Σε «υψηλό» επίπεδο βρίσκεται ο συναγερμός της Frontex για τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, σημειώνει ότι έχει ήδη λάβει μέτρα για επιπλέον τεχνικό εξοπλισμό και δυνάμεις στην Ελλάδα.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό. Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοηθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Frontex.

Εν τω μεταξύ ήρεμη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση σημείωσε ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μετανάστης στη χώρα

Η Βουλγαρία έχει ήδη ενισχύσει με αστυνομικούς τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία. Ο Καρακατσάνοφ είπε ότι μπορεί να αναπτυχθούν επίσης έως και 1.100 στρατιώτες, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ενώ υπενθύμισε ότι τα εξωτερικά σύνορα είναι «καλά προστατευμένα» με συρματοπλέγματα και θερμικές κάμερες.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και το μεταναστευτικό. Δεν διευκρίνισε ωστόσο πού ακριβώς θα γίνει αυτή η συνάντηση.