Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου, για το προσφυγικό - Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Σάμο

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή πολλών υπουργών, συγκαλεί το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο, αναχώρηση του  πρωθυπουργού,  για Σάμο, Χίο και Λέσβο, αναβάλεται λόγω των δραματικών εξελίξεων, με το κλείσιμο των συνόρων, στην περιοχή του Έβρου.

Μητσοτάκης: Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα – Δεν θα δεχτούμε παράνομες εισόδους

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθέτει, ότι «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». «Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς