Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από Λέσβο & Χίο - Με περιφερειάρχη & δημάρχους Β. Αιγαίου την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημειώνοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

Συγχαρητήρια Πέτσα στα ΜΑΤ

«Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης, ότι αύριο έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17.00 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Είπε επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα». Επισήμανε δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με περιφερειάρχη και δημάρχους Β. Αιγαίου

Αύριο στις 12.00, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.

Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».

Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα και ώρα 10:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, και αντιπροσωπεία της εταιρείας.

Στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ