Βόμβες στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο-Παππά - «Μου ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να κλείσουν υποθέσεις» είπε ο επιχειρηματίας Μιωνή

«Βόμβες» κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξαπέλυσε, σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον των μελών της Προανακριτικής, ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσουν υποθέσεις .

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό, καταθέτουν σήμερα οι δικηγόροι του Σάμπι Μιωνή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά δύο εκδοτών και μίας δημοσιογράφου.

Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

Πηγές της πλειοψηφίας στην Προκαταρκτική σχολιάζουν ότι «ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου, στο Μέγαρο Μαξίμου».

Τι είπε

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.
Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κυρίας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», είπε στην κατάθεση του ο Σ. Μιωνής.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μιωνής, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τον στοχοποίησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να κλείσει τις υποθέσεις.
«Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000 ευρώ (σ.σ.: τα 350.000 ευρώ αφορούσαν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη κ. Γιάννη Φιλιππάκη σε αντιδικία με τον κ. Μιωνή). Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάρκα προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, “η οικογένειά μου έχει δώσει απάντηση στους φασίστες στο παρελθόν”. Προφανώς και δεν θα υπέκυπτα στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες», ανέφερε επίσης ο επιχειρηματίας.

«Λάσπη και τρομοκρατία»

Και συνέχισε: «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο-ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ηταν απίστευτα τα ψέματά τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι υπό αυτή τη σημαία έγινε υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Αγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε, όπως και ο Παπασταύρου».