Θρίλερ με «Σαράφη-Κελέση»: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το καθεστώς προστασίας τους

Tο θρίλερ με την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες  «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» συνεχίζεται ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαριστεί από τον Άρειο Πάγο εάν  οι δύο μάρτυρες θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας ή να καταθέσουν χωρίς κουκούλες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής ζήτησε χθες, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα , να εξετάσει αν συντρέχουν οι λόγοι άρσης της προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό κατέληξαν τα μέλη της επιτροπής από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ παράλληλα εφόσον δεν τίθεται θέμα άρσης του καθεστώτος αυτού, εμμένουν στην απόφασή τους να εξετάσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες όπως τους εξέτασε τον περασμένο Δεκέμβριο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης, δηλαδή με φυσική παρουσία και μερική κάλυψη των χαρακτηριστικών τους.

Όσον αφορά την πρόταση του ΚΚΕ να αιτηθεί ευθέως η προανακριτική επιτροπή την άρση της προστασίας των μαρτύρων, δεν στηρίχθηκε τελικώς από τα κόμματα της πλειοψηφίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να εξεταστούν όπως ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει την κατάθεση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής και οπτικής ή μόνο ηχητικής μετάδοσής της.

«Εμφάνιση» Σαράφη

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε χθες, το βράδυ το MEGA, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» που είναι άφαντος επί δύο 24ωρα επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αξιωματικό από το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων προκειμένου να δηλώσει ότι επιθυμεί να εμφανιστεί ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, υπό τον όρο να εξασφαλιστεί η μυστικότητα της κατάθεσής του.

Ο αξιωματικός επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημα αυτό του «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική Επιτροπή για την Novartis.

Παπαγγελόπουλος  : Έχω τη στήριξη Τσίπρα και  ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τονίζοντας μεταξύ άλλων για την υπόθεση Novartis και την εξέλιξη της Προανακριτικής, ότι «έχω τη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Έχω τη στήριξη των παλιών συναδέλφων μου. Και έχω τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για σκευωρία σε βάρος του και επέμεινε στην θέση που είχε διατυπώσει ότι η Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για βρώμικο και ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του από «διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους και επίορκους».

Τόνισε μάλιστα πως οι τέσσερις εισαγγελείς, Ράικου, Τσατάνη, Αγγελής και Αθανασίου «λένε ψέματα» και τον στοχοποιούν γιατί «Και οι τέσσερις είναι πικραμένοι. Κάτι θέλανε και δεν το πήρανε».

Υποστήριξε μάλιστα πως αν κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους «θα πάνε φυλακή».

«Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τη νομιμότητα»

Σε ότι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι πρέπει να καταθέσουν τηρώντας το νόμο. (αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, σε άλλο χώρο).

Κατηγόρησε μάλιστα κύκλους της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «συνιστώσα της παράνοιας και της διαφθοράς», οι οποίοι προσπαθούν να «τρομοκρατήσουν και εκφοβίσουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τη νομιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.