Προκλητική επιμονή: «Η μειονότητα της Θράκης ήταν και θα παραμείνει τουρκική »

Mε εβδομάδες καθυστέρηση, απάντησε Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα όσα είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόμενος τον Έβρο.

«Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει τουρκική» έγραψε στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις 18 Ιανουαρίου επισκεπτόμενος τον Έβρο και συγκεκριμένα το  Διδυμότειχο υπενθύμισε στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας.

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο.Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα στην ομιλία του τότε, δεν παρέλειψε να τονίσει τι συμβαίνει και με την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι Εθνική μειονότητα όπως τόνισε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που τόσο οι πρόγονοί μας όσο και οι Θράκες σεβάστηκαν στο ακέραιο είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι μπορούν να ασκούν τα διακαιώματα τους και ειδικότερα τα θρησκευτικά στο ακέραιο. Έχουν όλες εκείνες τις εγγυήσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και την Ελληνική νοοτροπία, γιατί για εμάς τους Έλληνες και ιδίως τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η θρησκευτική ελευθερία είναι η κορωνίδα των ελευθεριών, αυτό είναι το μεγαλείο της Χριστιανοσύνης» υπογράμμισε.

Δείτε την ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Προτεινόμενα για εσάς