Αποκάλυψη Μπουτάρη: Γιατί ψήφισα Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές

Στην αποκάλυψη για το ποιο κόμμα ψήφισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές προχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ανέλυσε και την άποψή του για Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε πως ψήφισε Νέα Δημοκρατία επειδή γνωρίζει από παλιά και εκτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν ψήφισε ποτέ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας τού άρεσε αρχικά.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, για την επιλογή του στις εκλογές του Ιουλίου, είπε:

«Τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά.Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα, γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιάννης Μπουτάρης συνέχισε, λέγοντας δεν ψήφισε ποτέ του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση, λίγο ο Βαρουφάκης τα έκαναν μαλλιά κουβάρια. Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει.

Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου. Κατάλαβε ότι το να χτυπήσεις το «σύστημα» δεν είναι τόσο απλό. Όμως αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το »σύστημα». Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το «σύστημα». Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν Δούρειος Ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου».

Ερωτηθείς, σχετικά, είπε πως κεφάλαιο «πολιτική» έχει κλείσει για εκείνον : «Ό,τι είχα να κάνω το έκανα στην πολιτική. Δεν επιδιώκω καμία απολύτως πολιτική θέση. Είχα πάντα μια διάθεση να ανακατεύομαι στα κοινά, ανακατεύτηκα στον δήμο, φτάνει».

«Δεν ήξερα τι να κάνω»

Παραδέχθηκε, δε, ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του δημάρχου. «Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου. Στη συνέχεια προσπάθησα να αποτοξινωθώ απ’ ό,τι έκανα τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Τότε ξυπνούσα το πρωί και ήξερα τι είχα να κάνω για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Αύγουστο, πέρυσι, ξυπνούσα και έλεγα »τι έχω να κάνω σήμερα;». Αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης, ας πούμε, αλλά επειδή δεν είμαι καταθλιπτικός τύπος, προσπαθώ να το διασκεδάσω.

Προτεινόμενα για εσάς