«Δεν είναι δήμευση αλλά ενοικίαση των χώρων» λέει ο Πέτσας για τα κλειστά ΚΥΤ

«Δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς από την πρώτη στιγμή συζητούσαμε για συγκεκριμένες περιοχές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το θέμα της επίταξης χώρων στα νησιά ώστε να δημιουργηθούν κλειστά ΚΥΤ για τους πρόσφυγες και μετανάστες.Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα αλλά, όπως πρόσθεσε, το μέτρο κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει σε υλοποίηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την κυβέρνηση.

Σχετικά με την επίταξη, τόνισε ότι από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόταση από τους φορείς, έπρεπε κάποιος να πάρει την απόφαση ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για δήμευση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά ουσιαστικά για επινοικίαση τους για τρία χρόνια, λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν ενοίκια. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές.

Νωρίς το πρωί οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία κλειστών κέντρων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.