Ταχύρρυθμα φροντιστήρια σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ για το μεταναστευτικό

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της σε σχέση με το μεταναστευτικό/προσφυγικό φαίνεται η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις που προκαλούν πτυχές του σχεδιασμού ακόμη και στο εσωτερικό της.

Αυτές τις αντιδράσεις , θα επιχειρήσει να αμβλύνει το Μαξίμου  ξεκινώντας από την προσεχή Κυριακή με “μασάζ” σε στελέχη και βουλευτές, προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό σκεπτικό του σχεδίου διαχείρισης που έχει προκαλέσει φθορά στο κυβερνητικό αφήγημα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρώτη φάση ξεκινά η  πρωτοβουλία διεξοδικής ενημέρωσης εντός της ΝΔ για το σχέδιο της κυβέρνησης και στη συνέχεια να επικοινωνηθεί στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.

Από την Κυριακή

Σύμφωνα με το in.gr το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης έχουν προσκληθεί στην Πειραιώς για να κάνουν ενημέρωση σε στελέχη  που ήταν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη ΝΔ και δεν εξελέγησαν.

Ακολούθως,  στις 19 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η  κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου αναμένεται στην τοποθέτησή του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να τονίσει τις βασικές παραμέτρους της διαχείρισης στο μεταναστευτικό, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα ότι είναι εποικοδομητικές οι διαφορετικές φωνές στο εν λόγω θέμα, καθότι πρόκειται για θέμα εθνικής σημασίας, όπως θεωρείται από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές και τα στελέχη, εξάλλου, έχουν  το ρόλο να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό σχέδιο στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Τέλος,  στις 22 Φεβρουαρίου συνεδριάζει η πολιτική  επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε περιοχές οι οποίες σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού και  εκλέχθηκαν με την Νέα Δημοκρατία.