Γιατί τώρα το βίντεο απολογισμού του κυβερνητικού έργου

Με το βλέμμα στραμμένο στο μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο που έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και «θόλωσαν» τις επιτυχίες της, δημιουργήθηκε το βίντεο για τους πρώτους επτά μήνες διακυβέρνησης από την ΝΔ. «Το είπαμε και το κάναμε», ακούγεται να λέει  ο Πρωθυπουργός προβάλλοντας μια σειρά θετικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν αυτούς τους μήνες: Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, η κατάργηση του Ασύλου, το επίδομα γέννας 2.000 ευρώ, ο αντικαπνιστικός νόμος, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών κ.α.

Η υπενθύμιση των θετικών επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής και η ανάδειξη της συνέπειας ως προς τις δεσμεύσεις έχει διττό σκοπό. Πρώτον, να μην χαθούν μέσα στην πίεση των αρνητικών εξελίξεων στο μεταναστευτικό και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Δεύτερον να εμπεδωθεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης που έχει διαταραχθεί με τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού και όσους ζητούν άμεση αντιμετώπιση με δραστικά μέτρα του προβλήματος.

Εμπιστοσύνης, ότι η πολιτική που ανακοινώθηκε προ διμήνου θα φέρει αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι, στην αποσυμφόρηση των νησιών και στην μείωση όσων εισέρχονται στην χώρα.

Στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι, αν δεν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, κινδυνεύει να χαθεί μέσα στην βοή του μεταναστευτικού η επιτυχία από την υλοποίηση 134 μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς του κράτους για το 2020, με τις οποίες καταλήγει το βίντεο.
Τέλος, «ψηλά» βρίσκεται και η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού που είναι διατεθειμένος να «σπάσει αυγά», προκειμένου να αντιμετωπιστούν παθογένειες χρόνων και να εκπληρωθούν προεκλογικές δεσμεύσεις που έλαβαν την ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών.