Έρχονται 9 σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες μεταρρύθμισης του κράτους

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πετύχει την ίδια μεγάλη συναίνεση που πέτυχε και στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων,  ώστε η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος να ολοκληρωθεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», έδωσε προς τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τα έργα και τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στους δημόσιους λειτουργούς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη βούληση της κυβέρνησης να τους δώσει περισσότερα εργαλεία και κίνητρα.

«Χαίρομαι που σας υποδέχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουμε για τη δημόσια διοίκηση, για το επίπεδο των αρμοδιοτήτων το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις περιφέρειες τους δήμους, κάτι το οποίο θα συνιστά και την εμβληματική μας μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία είχε σύσκεψη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αντικείμενο συζήτησης είναι ζητήματα που αφορούν ειδικά τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και αυτά της διαχείρισης του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

«Εμπιστευόμαστε τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό και θέλουμε να του δώσουμε περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία για να κάνει καλά τη δουλειά του», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι μόλις χθες τέθηκε σε εφαρμογή η εμβληματική μεταρρύθμιση του Επιτελικού Κράτους που αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στους Γενικούς Διευθυντές να εκδίδουν ατομικές διοικητικές πράξεις, κάτι που όπως είπε, αποτελεί τεράστια τομή και αποκομματικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κράτος.

“Άριστα” στον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου

«Σας καταθέτουμε τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου ο οποίος περιλαμβάνει και την ιστορική μεταρρύθμιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που σχεδόν ομόφωνα η Βουλή ψήφισε», είπε από την πλευρά του υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

  • Είπε, επίσης, ότι περιλαμβάνει 5 νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, των Θεσμών και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, και 70 προγράμματα και δράσεις που είχαν συμβολή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε και τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος προβλέπει 9 σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες.

«Θα επιτύχουμε την ίδια μεγάλη συναίνεση ώστε η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος να γίνει με την ίδια μεγάλη συναίνεση σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών πήρε “Άριστα” στην πρωθυπουργική αξιολόγηση.

Πηγή: economico.gr