Τα δύο επικρατέστερα - νέα - ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ- Η μπάλα στον Τσίπρα

Mε εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή θα αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την σχετική εξουσιοδότηση του πρώην πρωθυπουργού από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίαζε επί πεντάωρο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λύση συμβιβασμού, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Νίκος Βούτσης καθώς με δημόσια παρέμβασή του την προηγούμενη εβδομάδα ουσιαστικά απευθύνθηκε στους «προεδρικούς» του ΣΥΡΙΖΑ και απείλησε με διχασμό ανάμεσα στα κομματικά στρατόπεδα αν διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα με το ερώτημα για την ονοματοδοσία του νέου ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ωστόσο στο τραπέζι στην περίπτωση που στην πρόταση Τσίπρα υπάρξει αντιπρόταση από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Μάλιστα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  θα είναι δεσμευτικό, εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές «ως προς τον τίτλο του κόμματος, ο Πρόεδρος θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση και με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι τα δύο επικρατέστερα ονόματα -επί της ουσίας θα πρόκειται για μια απλή προσθήκη- θα είναι  «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία» ή «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Αυτό το κείμενο θα τεθεί για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ΠΓ αποφάσισε:

– Να ενισχυθεί η καμπάνια εγγραφής νέων μελών και να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία με την έκδοση κάρτας για όλα τα μέλη.

– Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται σε όλα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, σε ειδικά σημεία που θα στηθούν σε κεντρικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της καμπάνιας, καθώς και σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προσυνεδριακή περίοδο.