Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια: ΜΚΟ, δικηγόροι, γιατροί σε κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών

Τον εντοπισμό παρανόμων δικτύων οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, δικηγόροι και ιατροί, αποκάλυψε από το βήμα της Ολομέλειας, ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές», είπε αρχικά και λίγο αργότερα αποκάλυψε τα περί κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό για να κερδίσουν χρήματα.

«Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες».

Τόνισε δε,  ότι ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε καθυστερήσεις που ευνοούσε το μαύρο κύκλωμα: «Εχετε εμμονή με την αποτροπή γιατί η δική σας πολιτική ήταν η προτροπή. Οταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλ αιτήσει ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές.

Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Τι έκανε ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ; Ηταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα».

Ο κ. Κουμουτσάκος, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, αναφέρθηκε και στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν που όπως είπε έχει εντάξει στον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της το μεταναστευτικό: «Κάθε τρεις και λίγο απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες. Αυτό λειτουργεί ως πράσινη κάρτα. Ως πρόσκληση. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση την διαχειρίζεται. Με λάθη και δυσκολίες όμως τα κυκλώματα θα τα σπάσουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα».