«Θυμωμένος» Σαμαράς: «Ούτε έδωσα εξηγήσεις, ούτε θα μπορούσαν να μου έχουν ζητηθεί.»

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενοι στην απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία για την τροπολογία σε σχέση με τις ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν του ζητήθηκαν εξηγήσεις – κάτι που επιβεβαιώνει και η πλευρά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του εconomico.gr, την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε διαρροή που φαίνεται να μεταδόθηκε από ορισμένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Παρίσι για να καλύψουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, η οποία εμφάνιζε τον κ. Σαμαρά να εξηγεί στον Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Στ. Καλαφάτη τους λόγους για τους οποίους απήχε από την ψηφοφορία.

Η εμφανιζόμενη ως διαρροή …εξαφανίστηκε μετά από λίγο και μετά τη διευκρινιστική δήλωση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού μόλις προσγειώθηκε στο Παρίσι και λίγο πριν μπει στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το OPEN TV, ουδείς είχε ενημερωθεί στην κυβέρνηση. Τα τελευταία 24ωρα είχαν γίνει πάρα πολλά τηλέφωνα και από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τους επιτελείς της κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως στη Νέα Δημοκρατία δεν περίμεναν την απουσία του Αντώνη Σαμαρά.