Βουλή: «Αδικαιολογήτως απών» ο Σαμαράς παρά την εντολή για κομματική πειθαρχία - «Σύννεφα» στην ΝΔ

«Δεν περισσεύει ούτε ένας». Αυτό είχε καταστήσει σαφές προς τους βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας που θα διέσωζε τον ΠΑΟΚ και την ομάδα της Ξάνθης από τον υποβιβασμό.

Ωστόσο, στην εντολή της κομματικής πειθαρχίας φαίνεται πως πήγε κόντρα ο Αντώνης Σαμαρά. Ο άλλοτε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, απουσίαζε από την ψηφοφορία και σύμφωνα με τα «πηγαδάκια» της Βουλής, απουσίαζε αδικαιολόγητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, ωστόσο, επέστρεψε προ διημέρου, ενώ δεν έστειλε σχετική επιστολή πρόθεσης ψήφου στο Προεδρείο της Βουλής.

Η Κουμουνδούρου άδραξε την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες…» έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ