Παπαγγελόπουλος: “Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου”

«Ήρθα σήμερα, ορκίστηκα και είπα την αλήθεια. Δεν προσέθεσα τίποτα παραπάνω. Αυτό ο κ. Παπαγγελόπουλος το ξέρει καλά. Όσα είπα είναι απολύτως αληθή», ανέφερε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός, μετά τον Γιάννη Αγγελή και την Ελένη Ράικου, που διατύπωσε βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής.

Στην επιτροπή, ο Παναγιώτης Αθανασίου, φέρεται να κατέθεσε ότι ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καίτοι του είχε εκμυστηρευτεί πως «απέκτησε εξουσία επί ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ουδέποτε είχε ως τότε», δεν εξόπλισε τον οικονομικό εισαγγελέα με εργαλεία  για την έρευνα των λιστών της φοροδιαφυγής.

Όπως εξάλλου φέρεται να κατέθεσε, για το διάστημα που ο Παναγιώτης Αθανασίου ερευνούσε τις λίστες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον καλούσε στο γραφείο του προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. Έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιφανείς οικονομικούς παράγοντες, κυρίως καναλάρχες, ειδικώς για τον Γιάννη Αλαφούζο.

Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση “φωτιά” του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για κατασκευασμένες διώξεις.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων της Προανακριτικής Επιτροπής  αποκαλύπτουν τις σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας μετά και της αποκαλύψεις του κ. Αθανασίου για τον ρόλο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

“Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου” δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ επισημαίνεται:

«Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».