Το παιχνίδι του Πόντιου Πιλάτου παίζει ο Τραμπ με Ελλάδα-Τουρκία - Τηλεφώνημα στον Ερντογάν

Mήνυμα προς την Τουρκία τόσο για το θέμα με την εμπλοκή της στη Λιβύη όσο και με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της Ελλάδας έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι,  οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μέσω Tweet έγραψε, ότι ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε πως η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους. «Είναι σημαντικό η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε.

Με αυτή την εξέλιξη, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παρέμβει «πυροσβεστικά» προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές ωστόσο για μία ακόμη φορά αποφεύγει να πάρει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς

Ο κ. Τραμπ, ωστόσο, έστειλε ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν σχετικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε με νόημα πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή στη Λιβύη, «φωτογραφίζοντας» έτσι και την τουρκική πλευρά που έχει στείλει στη χώρα προς ενίσχυση των δυνάμεων του Σάρατζ όπλα αλλά και στρατιώτες.

Η τουρκική προεδρία από την πλευρά της δίνει τη δική της οπτική για τη συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν. Με ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις δύο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τους που πηγάζουν από την Ανατολική Μεσόγειο.