Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρώτο μου μέλημα ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά στους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, κ. Γεωργιάδης είπε ότι: «Σκοπίμως δεν θέλω να μιλάμε πολύ για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που θα ψηφίσουμε περί τις 30 Απριλίου και θα ισχύσει από 1ης Μαΐου και μετά, διότι φοβάμαι ότι πάρα πολύς κόσμος, σκεπτόμενος τι επιλογές θα έχει μετά τις 30 Απριλίου, θα αμελήσει, ενώ μπορεί, να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας. Και το πρώτο μου μέλημα είναι ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του. Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα πριν από τις 30 Απριλίου».

Ο υπουργός Ανάπτυξης προσέθεσε: «Η συζήτηση για τον νέο Πτωχευτικό είναι εν εξελίξει με τους θεσμούς. Οπότε δεν έχουμε ακόμη έτοιμο τελικό σχέδιο νόμου. Σίγουρα θα υπάρξει Πτωχευτικό Δίκαιο με δεύτερη ευκαιρία, κατά το πλαίσιο και το πνεύμα της ευρωπαϊκής οδηγίας. Άρα, θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Για τους ανθρώπους που είναι σε πραγματική αδυναμία, καθώς οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι μικρότερες, θα προσπαθήσουμε, και πιστεύω ότι θα πετύχουμε, να είναι επαρκώς προστατευμένοι. Συνεπώς, το μείζον είναι όσοι αγωνιούν κι έχουν ανασφάλεια για το πώς θα είναι οι οικονομικές τους δυνατότητες τα επόμενα χρόνια να μη χάσουν αυτήν την τελευταία ευκαιρία. Πρέπει να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα».