Ο Αλέξης Γεωργούλης ξεσκίζει ό,τι απέμεινε από το "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς"

της Αγγελικής Σπανού

Οπως όλοι γνωρίζουμε, ευρωβουλευτής είναι ένα από τα καλύτερα επαγγέλματα του κόσμου. Πολύ υψηλές αποδοχές, αυτοκίνητο, οδηγός, συνεργάτες, ευκαιρίες για ταξίδια, γνωριμίες, εμπειρίες, διάφορες ατέλειες, ασφαλιστικά δικαιώματα – μοναδικά προνόμια.

Ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμος και ωραίος. Ούτε είχε αρθρώσει πολιτικό λόγο ποτέ, ούτε είχε διακριθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα πέρα από την επαγγελματική του, ούτε είχε δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά, πόσο μάλλον για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις

Αρχικά εξέθεσε τον συνονόματό του πρώην πρωθυπουργό που τον επέλεξε δηλώνοντας ότι είχε μιλήσει και με την ΝΔ για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Μετά την εκλογή του τον εξέθετε συστηματικά ανεβάζοντας τουριστικές φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες στα social media και δείχνοντας με κάθε τρόπο ότι αντιμετωπίζει το ευρωκοινοβούλιο με αδαή ελαφρότητα.

Και ύστερα ήρθε το ριάλιτι σόου Your Face Sounds Familiar (YFSF). Ο Αλέξης Γεωργούλης θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή για να αυξήσει τα εισοδήματά του, για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά του εξευτελίζοντας ακόμη περισσότερο το κόμμα που τον έβαλει στην ευρωλίστα για να σαγηνεύσει τους επιρρεπείς στην σαχλαμάρα ψηφοφόρους. Νόμιμο; Απολύτως. Πολλοί ευρωβουλευτές από ολόκληρη την ΕΕ ασκούν, παράλληλα, το επάγγελμά τους. Ηθικό; Οπωσδήποτε άσχετο με τα ιδεώδη της Αριστεράς.

Οσοι τον ψήφισαν μπορεί και να το χαίρονται γιατί σίγουρα βλέπουν τέτοια προγράμματα στην τηλεόραση και γιατί δεν τον “σταύρωσαν” για να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ούτε για να συμβάλει στη διαμόρωση του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος.

Μπορεί να μην έχει -έτσι κι αλλιώς- απομείνει τίποτα από το θρυλούμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς μετά από 5 χρόνια συγκυβέρνησης με τον Καμμένο, όμως όσοι πίστευαν ότι κάτι υπάρχει ακόμη έχουν πλέον απέναντί τους τον Αλέξη Γεωργούλη για να τους βγάλει τη γλώσσα πριν καθίσει στο πανελάκι του ριάλιτυ μετρώντας ευρώ και δημοσιότητα.

πηγή: economico.gr