Και ξαφνικά... ένα τζαμί «φύτρωσε» στο Φαρμακονήσι

Η προκλητικότητα των τούρκων…τέχνας κατεργάζεται!  Στο  Φαρμακονήσι, το μικρό νησί μόλις τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων που διοικητικά ανήκει στη Λέρο και απέχει πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια ξαφνικά «φύτρωσε» ένα τζαμί.

Συγκεκριμένα, στο Google map, εδώ και 22 ημέρες στο νησί… υπάρχει άλλο ένα κτίριο εκτός του φυλάκιου της εθνοφυλακής,και του μικρού ναού του Αγίου Γεωργίου που λειτουργεί το Πάσχα και τα Χριστούγεννα:Το Αντα Τζαμί!

Μάλιστα, στον χάρτη εμφανίζεται και η φωτογραφία του κτιρίου για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα.

Την είδηση αποκάλυψε ο Ζήσης Μούσιος στο Open TV και με μια πιο προσεκτική ματιά από τη δορυφορική εικόνα του νησιού μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το τζαμί δεν υπάρχει τίποτα…

Οπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί. Το μόνο που έχει βρεθεί είναι κάποια απομεινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Όποιος θέλει «παρεμβαίνει»

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της google δίνει το δικαίωμα σε όποιον επιθυμεί να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για κάποια περιοχή και όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για την αξιοπιστία των καταχωρήσεων. Ο δήμος Λέρου, πάντως, κατήγγειλε το περιστατικό τόσο στην εταιρεία όσο και στις αρμόδιες Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, μιλώντας στο OPEN TV, αναφέρει: «Αυτό είναι αναρτημένο 22 μέρες. Τα στοιχεία της ανάρτησης έγιναν από κάποιον Αλκίμ. Έγινε άμεσα αίτημα διαγραφής», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Και προσθέτει: «Ποτέ δεν υπήρχε τζαμί λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δημιουργήσουν προβλήματα, κατέφυγαν σε αυτή τη λύση».