Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Ο «χρησμός» της Φώφης για τον εκλεκτό του ΚΙΝΑΛ

Επιχειρώντας να «μεταφράσουν» την φράση της Φώφης Γεννηματα: «ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι προσωπο που είχε ενεργό παρουσία στα χρόνια της κρίσης» πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ  “έδειξε” τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον εκλεκτό για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.  

Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Από το ΚΙΝΑΛ, πάντως, λένε ότι η κ.Γεννηματά δεν φωτογράφισε Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι ενεργό ρόλο στην κρίση είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου όπως και άλλα πρόσωπα που συνέβαλαν στο να μην χρεωκοπήσει η χώρα.

Η παρέμβασή της, όπως σημειώνουν, έγινε για να μην κυκλοφορεί η εντύπωση ότι εκείνη θα δώσει λευκή επιταγή σε οποιοδήποτε τυχόν πρόσωπο της κεντροαριστεράς ήθελε να προτείνει ο Μητσοτάκης. Αντίθετα, η ίδια έβαλε όρια.

Η ομιλία

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε σύντομη ομιλία της σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτές και ευρωβουλευτές που παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξήγησε γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν ψηφίζει τον εκλογικό νόμο που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος και τους βουλευτές σε συνεχή δράση για να αναδειχθεί στο καθοριστικό παράγοντα για τη νέα Αλλαγή στη χώρα.

Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επέμεινε ότι θα πρέπει να προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς καλώντας τον πρωθυπουργό να επιλέξει «ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης».

Να μαζέψει η κυβέρνηση τα παπαγαλάκια

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να “μαζέψει τα παπαγαλάκια”, όπως είπε χαρακτηριστικά που ασκούν κριτική κι εξαπολύουν επιθέσεις για την άρνηση να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο. «Μας παρέδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης την πρότασή του για τον νέο εκλογικό νόμο. Την απορρίπτουμε και την καταψηφίζουμε.

Εμείς τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών που μετατρέπει μειοψηφίες στο λαό, σε κυβερνητικές αυτοδύναμες πλειοψηφίες, δεν τη δεχόμαστε. Είναι ένα άδικο σύστημα που απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ». Επέκρινε τη ΝΔ πως για άλλη μια φορά υπονομεύει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ότι επωμίζεται εξ ολοκλήρου την ευθύνη

«Η Ελλάδα έχει σήμερα -όσο ποτέ- ανάγκη από ισχυρές και ικανές κυβερνήσεις που στηρίζονται σε ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που έχουν την δύναμη να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό μας, αυτή την προοπτική εξασφαλίζει η δική μας πρόταση. Η κυβέρνηση όμως όχι μόνο δεν επιδιώκει την συνεννόηση και την εθνική ομοψυχία αλλά επιλέγει και την κοινωνική πόλωση», τόνισε η κ. Γεννηματα.