Πιο κοντά σε απόφαση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός

Σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο «Σχεδία home», απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή του για επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος κι ότι είναι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασίσει ακόμα.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε ότι η Τουρκία είναι σήμερα απομονωμένη, σημειώνοντας ότι πρέπει να έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας και ότι «η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

«Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F 35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς» είπε.

Για την κατάσταση στη Λιβύη τόνισε ότι η θέλουμε πολιτική λύση, την οποία θα την αγκαλιάζει η ΕΕ και συμπλήρωσε ότι κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία.

Τέλος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο πρωθυπουργός είπε πως αφού δεν θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς: «η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158 βουλευτές», σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει το γεύμα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο εστιατόριο της «Σχεδίας home», το οποίο άνοιξε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» στην οδό Κολοκοτρώνη και περιλαμβάνει εκθετήριο, πωλητήριο του περιοδικού, εστιατόριο και μπαρ-καφέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί πριν λίγους μήνες με την ομάδα πρωτοβουλίας του περιοδικού που στηρίζει τους άστεγους και σήμερα τηρώντας την υπόσχεσή του να τα ξαναπούν, τους συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους.