Δημοσκόπηση Pulse: Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό

Νέα δημοσκόπηση για το πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου διεξήγαγε η εταιρεία PULSE. Πρόκειται για την τελευταία δημοσκόπηση της χρονιάς, η οποία έγινε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως σχολιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, η συγκεκριμένη, κρίνεται ως μία εξόχως σημαντική δημοσκόπηση μιας και συνέβη μία κρίσιμη περίοδο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να είναι στο κόκκινο και την πολιτική αντιπαράθεση είναι ιδιαίτερα έντονη λόγω καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας.

Η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται στο 38% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 25%.

Η πρόθεση ψήφου για τα άλλα κόμματα είναι:

  • ΚΙΝΑΛ 6,5%,
  • ΚΚΕ 5,5%,
  • Ελληνική Λύση 4,5% και
  • Μέρα25 στο 3%

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 45%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, καθώς έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας.

Περίπου πέντε στους δέκα  Έλληνες συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά, στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αντίθετα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται επιφυλακτική για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με τρεις στους 10 Έλληνες να επιδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.