«Κράξιμο» από την Προοδευτική συμμαχία για το «ΑΕΙ κρύψου σε καμία τρύπα» του Πολάκη στον Σημίτη

Τριγμούς στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με άκρως επικριτικά σχόλια για τον Κώστα Σημίτη. Αφορμή της επίθεσης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρωθυπουργό αποτέλεσε και το πρόσφατο άρθρο του τελευταίου στα ΝΕΑ για τα ελληνοτουρκικά που προκάλεσε ούτως η άλλως πολλές συζητήσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει ότι από την τότε στάση του πρώην πρωθυπουργού «γκριζαρίστηκαν» τα Ίμια, ενώ συμπληρώνει ότι παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία.

Στο τέλος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Άι πιες το τσάι σου, αρκετά πρόσφερες σε αυτό το τόπο, δεν χρειάζονται άλλα».

Αναλυτικά τι ανέφερε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης

«ΣΗΜΙΤΗ !!!! ΑΕΙ κρύψου σε καμία τρύπα που εχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου “γκριζαριστηκαν”τα ΙΜΙΑ.εσυ ΕΔΩΣΕΣ τον Οτσαλάν στους Τούρκους ,Εσυ έκανες “νόμο κίνησης”της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα ,Εσυ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο ,εσυ εστησες το πάρτυ των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπουλου,απο σένα και τον Κοσμιδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτυ με τη φαρμακευτική δαπάνη !!!
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;
Ο “εκσυγχρονισμός” σου ήταν σάπιος και οδήγησε ,μαζι με αυτα που εκανε ο Καραμανλής μετα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της χώρας !
Τι θέλεις Να θυμισεις στο Κυριακο Μητσοτακη πως επι των ημερών σου διορίστηκε μεςω Καρατζα στην εθνική τράπεζα ,για να βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος;;;
ΑΕΙ πιες το τσάι σου ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ….»

Επικρίσεις

Το ύφος του Παύλου Πολάκη επικρίνουν με κοινή τους δήλωση οι Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου, τρία κορυφαία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν και επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο. Οι συγκεκριμένοι τρεις εκ των συμμάχων βρίσκονταν ούτως η άλλως κοντά στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν πως το ύφος της επίθεσης βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν  άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του  στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».