Εκανε τάση και ο… Τζανακόπουλος

Μία νέα τάση με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζανακόπουλο έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους προεδρικούς να εμφανίζονται ελαφρώς διασπασμένοι, μετά το “Αριστερό Δίκτυο” που δημιούργησε ο πρώην κυβερνητικός  εκπρόσωπος. Το επόμενο διάστημα αναμένεται το κείμενο που θα υπογράφουν τα μέλη, όπου πρόκειται για την επίσημη δημοσιοποίηση μιας τάσης που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο όταν και τα μέλη της αποστασιοποιήθηκαν από την Κίνηση Μελών.

Η νέα τάση  έχει επικεφαλής τους πρώην υπουργούς Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Βίτσα, ενώ  μέλη είναι αρκετά στελέχη όπως οι Γιάννης Μπουρνούς, Πέτυ Πέρκα, Κώστας Πουλάκης και Εφη Καλαμαρά, καθώς επίσης τους προερχόμενους από την Νεολαία του κόμματος Κώστα Κάβουρα και Θεόφραστο Βαμβουρέλη.

Η στροφή στην κεντροαριστερά είναι μία απόφαση ειλημμένη από τα υψηλά κλιμάκια  του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα τάση  έρχεται σε μία περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διεύρυνση του κόμματος, με την “συμπαράσταση” των πασοκογενών στελεχών. Παρά τις διαφορετικές οπτικές για το μετασχηματισμό και τις αντιδράσεις από τη λεγόμενη κίνηση των 53+ φαίνεται πως δεν υπάρχει ανησυχία πως   στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να προσπεράσει τα εσωτερικά του εμπόδια.

Οι “προεδρικοί”, ακόμα και μετά τη  “σφήνα” της νέας τάσης, είναι υπέρ της άποψης πως η εκλογική βάση που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και δεν εμφανίζεται  αντίθετο στο στόχο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να έχει και αριστερό πρόγραμμα το οποίο θα εκφράζει τις προσδοκίες των αριστερών και προοδευτικών πολιτών.

πηγή: Παρασκήνιο – in.gr