Με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Τι θα προβλέπει.

Με ρεκόρ ψήφων αναμένεται να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο  εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων.βΥπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση να ξεκαθαρίζουν ότι το υπερψηφίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ωστόσο έχει αποσαφηνίσει ότι είναι πιο κοντά στην υπερψήφισή του, μετά τις θετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών και μόνο το ΜεΡΑ25 δηλώνει ότι είναι θετικό μόνο για ορισμένα άρθρα του.

Ως εκ τούτου, και αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, φαίνεται πως το νομοσχέδιο θα περάσει με τη στήριξη 291 βουλευτών από τη Βουλή καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα μπρος – πίσω προσανατολίζεται στο “ναι”, φοβούμενος φυσικά και την κοινοβουλευτική απομόνωση. Η συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνει την κυβέρνηση κοντά σε ένα ιστορικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ.

 

Πηγή: economico.gr