Μας λέει και αδύναμους ο Ακάρ! - «Προκατάληψη» η υπεράσπιση των κεκτημένων μας

«Προκατάληψη» είναι για τον τούρκο υπουργό Άμυνας η προσπάθεια την Ελλάδας να υπερασπίσει τα κεκτημένα της, μετά την ακραία επιθετική πολιτική των της Άγκυρας στο Αγαίο, τις τελευταίες ημέρες.

Μλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Ακάρ, χαρακτήρισε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης, ως «αδυναμία της Ελλάδας».

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απέλαση, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι δείγμα αδυναμίας. Δεν θα έχει αποτέλεσμα». Κάλεσε, παράλληλα, για μια προσέγγιση με «ηρεμία, υπομονή και λογική και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», ενώ τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η συμφωνία υπεγράφη για «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο κυρίαρχων χωρών» και πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Χρειάζεται λογική. Στην συνάντηση του Λονδίνου ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό τέθηκε» συμπλήρωσε ο Ακάρ.

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Κάνουμε το καλύτερο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή. Κάποιοι έχουν προκαταλήψεις».

Προτεινόμενα για εσάς