Tον Γιώργο Παπανδρέου θα προτείνει ο Τσίπρας για πρόεδρο Δημοκρατίας- Το παρασκήνιο

Σε νέο διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ στοχεύει καταφανώς η δημοσίευση, μέσως πληροφοριών,  της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η διαρροή ( Παραπολιτικά,ρεπορτάζ Γιώργος Κατσίγιαννης) γίνεται σε μία στιγμή κατά την οποία κορυφώνεται η προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την πολιτική επιρροή του κόμματός του στη λεγόμενη κεντροαριστερά, με μεταγραφές γνωστών προσώπων αλλά και υιοθέτηση θέσεων που εκφράζουν το χώρο.

Αν τελικώς ο κ. Τσίπρας προτείνει και επισήμως τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, τότε είναι μάλλον προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος της κυρίας Φώφης Γεννηματά, καθώς ο κ. Παπανδρέου διατηρεί μεν κάποια ερείσματα αλλά εμφανίζεται να έχει κόψει τους δεσμούς με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. Επιπρόσθετα, ουδείς στη Χαριλάου Τρικούπη ξεχνά ότι  μόλις την περασμένη άνοιξη, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «συμπαθή και χαρισματικό», ενώ στενοί του συνεργάτες όπως η κυρία Βάρτζελη, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στην κεντροαριστερά.

Σημεία σύγκλισης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου, εξάλλου,  είχαν αρχίσει να διαφαίνονται και στις θέσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ φαίνεται ότι ενθάρρυνε και την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας είναι εδώ και αρκετά χρόνια πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αν και εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αναστείλει τη δράση του ΚΙΔΗΣΟ, του κόμματος του οποίου ηγείται.