Παναγιωτόπουλος: «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Όχι αύριο. Τώρα.»

Για την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων F-16 μίλησε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνδέοντας άμεσα τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε από τις προκλήσεις της γειτονικής μας χώρας.

“Προτιμώ να χάσω τον ύπνο μου επειδή θα με πάνε σε εξεταστική παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα F-16” είπε χαρακτηριστικά . Ο υπουργός μίλησε για δραματικά καλύτερες επιχειρησιακά δυνατότητες των F-16 μετά από την αναβάθμισή τους “με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επαύξηση της ετοιμότητάς μας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας”.

Εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις. Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο. Τώρα». Με αφορμή το «θερμό» κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, είπε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, τονίζοντας ότι «δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα εξοπλισμός των υποβρυχίων με τορπίλες νέου τύπου, συντήρηση φρεγατών κα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην περιβόητη διαρροή για το «πάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.  «Αυτό που είχαμε πει ως υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για την επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ», διευκρίνισε.