«'Οχι » στην πρόταση Πατούλη να επιχορηγηθεί εκδήλωση της συζύγου του

Το αίτημα είχε υποβληθεί στις 26 Νοεμβρίου 2019. Η Μαρίνα Πατούλη ως πρόεδρος στον «Όμιλο για την Unesco Βορίων Προαστείων» ζητούσε επιχορήγηση 6.200 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή από τον σύζυγό της Γιώργο Πατούλη, για να πραγματοποιήσει φιλανθρωπική εκδήλωση. Ωστόσο, δεν εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία.

Στην εισήγηση προτεινόταν να δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής 5.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) για την εκδήλωση «λόγω της σημαντικής κοινωνικής της διάστασης και ειδικής σημασίας, αφού έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου», μέσα από μια πολιτιστική εκδήλωση υπερτοπικού χαρακτήρα σε συνεργασία με έναν σπουδαίο φορέα πολιτισμού όπως είναι η Unesco».

Τόνιζε μάλιστα, ότι «έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων». Ποια εκδήλωση είναι αυτή όμως; Όπως αναφερόταν στην εισήγηση, η εκδήλωση «θα πραγματοποιηθεί στις 15/12/2019 στις 19:30μμ στον χώρο 4711 club ( Λεωφόρος Κηφισίας 7, Μαρούσι) με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη»

Μαρίνα Πατούλη: Είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω, αρνητικός ο σύζυγός μου

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκ μέρους της παράταξης Δούρου μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Παππά. Η κυρία Παππά συμφώνησε με την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά χαρακτήρισε αντιδεοντολογικό να δίνονται χρήματα σε έναν όμιλο όπου πρόεδρος είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη και ο ίδιος ο κ. Πατούλης είναι επίτιμο μέλος.

Και άλλοι «άνθρωποι του Πατούλη»

Εκ μέρους της παράταξης Σγουρού, ο σύμβουλος Δ.Κατσικάρης χαρακτήρισε την εισήγηση καταχρηστική, καθώς εκτός της κ. Πατούλη, στον Όμιλο είναι επίσης μέλη και άλλα πρόσωπα τα οποία έχει προσλάβει ο Γιώργος Πατούλης ως συνεργάτες του στην Περιφέρεια. Αναρωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο να δοθούν αυτά τα χρήματα όταν στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Γιώργος Τσαλίκης που είναι αντιδήμαρχος στον Δήμο Περιστερίου και θα μπορούσε να συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Τελικά η εισήγηση συγκέντρωση 43 θετικές ψήφους, καθώς απουσίαζαν και κάποιοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι που συχνά ψηφίζουν υπέρ της πλειοψηφίας, ενώ η παράταξη Πατούλη δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, λόγω απλής αναλογικής. Οι αρνητικές ψήφοι ήταν 45, καθώς καταψήφισαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.